Το σχολείο συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης που εφαρμόζεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα τους για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής.

Με την εφαρμογή του προγράμματος επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών/τριών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας. 

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Γερά Δόντια? Καλύτερη Υγεία», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Υλικό για την εφαρμογή του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

? Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Πληροφορίες και το υλικό, σχετικό με το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: http://www.oral-health.gr/ .

Το σχετικό με τη στοματική υγιεινή εγχειρίδιο για τα παιδιά ηλικίας 9-12 υπάρχει εδώ: ? http://www.oral-health.gr/uploads/book9-12.pdf

Το σχετικό με τη στοματική υγιεινή εγχειρίδιο για μαθητές νηπιαγωγείου υπάρχει εδώ: ? http://www.oral-health.gr/uploads/Video/egxeiridio_nipiagwgiou.pdf

Συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό λογισμικό το οποίο υπάρχει διαδικτυακά εδώ: ? http://www.geradontia.gr/cdrom/  (Αν επιθυμείτε να το εγκαταστήσετε σε μεμονωμένο Η/Υ μπορείτε να κατεβάσετε το CD από εδώ: http://www.oral-health.gr/uploads/cdrom/oral_health_cd_rom.rar ).

Γενικότερα εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος σε μορφή παρουσιάσεων Power Point υπάρχει εδώ: ? http://www.oral-health.gr/index.php?cid=e8elontes

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και προαιρετικό για τους μαθητές και για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων τους.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η διανομή οποιουδήποτε υλικού, αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση.

Το παραμύθι:  Η Δόνα τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας – Ευγένιος Τριβιζάς