Europa– Η Γωνιά των εκπαιδευτικών

Στη σελίδα αυτή Europa – Η Γωνιά των εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε το καλύτερο υλικό για μαθητές της πρωτοβάθμιας, το οποίο έχει επιλεγεί από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

  Υλικό για παιδιά ηλικίας έως 9 ετών

Η Ευρώπη κι εσύ

Ξέρεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 27 κράτη μέλη; Μπορείς να πεις ποιες είναι οι πρωτεύουσές τους; Με αυτό το τετράδιο ζωγραφικής, παιδιά από 6 έως 10 ετών θα μπορέσουν να μάθουν πώς λέγονται οι πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, να χρωματίσουν τις σημαίες τους και να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε κράτος μέλος. Ελκυστικό διδακτικό βοήθημα τόσο για το σπίτι όσο και για το σχολείο!

Ευρώπη και εσύ

Ο Φάνης είναι πρωταθλητής!

Ο Τομ και οι φίλοι του έμαθαν ότι η κατασκευή ενός καινούργιου ποδηλάτου από χρησιμοποιημένα μέρη, δεν σημαίνει μόνο εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία των πολύτιμων φυσικών πόρων της Γης, αλλά έχει και πολλή πλάκα! Η Λίλα, η αλεπού, βοηθάει τα παιδιά να βρουν παλιά, ξεχασμένα ποδήλατα, και ένας πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας ξέρει ακριβώς πώς να τα χρησιμοποιήσει.

O Φάνης είναι πρωταθλητής!

Το γαλάζιο νησί

Το βιβλίο αυτό δείχνει τη ζημιά που προκαλεί η καταστροφή και η παράνομη αλιεία κοραλλιών στα τροπικά νησιά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη βιοποικιλότητα του κοραλλιογενούς φράγματος και πώς να ελέγχουν αν τα κοράλλια που αγοράζουν έχουν αλιευτεί παράνομα.

Γαλάζιο νησί

΄Όμορφα που είναι τα χελιδόνια!

Αυτή η έκδοση παρέχει μια εύκολη εισαγωγή στις ανησυχίες για το περιβάλλον μέσα από την ιστορία ενός μικρού αγοριού, του Τομ, και της αναζήτησής του για τρόπο να βοηθήσει τα πεινασμένα και διψασμένα χελιδόνια.

Όμορφα που είναι τα χελιδόνια!

Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον με τον Τομ

Αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο ζωγραφικής. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τις εικόνες που βλέπουν, αλλά και να κάνουν προσθήκες. Ένας άδειος δρόμος πρέπει να γεμίσει με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, και ο δήμαρχος χρειάζεται βοήθεια στην προσπάθειά του να σχεδιάσει μία αφίσα για ένα συνέδριο σχετικά με το οικολογικό σήμα!

Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον με τον Τομ

Η ελπίδα των Καγιάκος

Στο βιβλίο αυτό, ο Τομ και η Λίλα επισκέπτονται τους Καγιάκος που ζουν στο τροπικό δάσος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σοκαρισμένοι, ανακαλύπτουν ότι τρακτέρ έχουν καταστρέψει το χωριό και τα γύρω δέντρα. Το μήνυμα προς τα παιδιά είναι ότι ο τρόπος ζωής μας μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας.

H Ελπίδα τον Καγιάκος

Ένα δώρο για τον Μπιλουλού

Το βιβλίο αυτό ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας των παιχνιδιών και προστασίας του περιβάλλοντος. Καθώς αναζητά ένα ταιριαστό δώρο για τον φίλο του τον Μπιλουλού, ο Τομ μαθαίνει ότι τα πλαστικά παιχνίδια με μεγάλη συσκευασία είναι βλαβερά για το περιβάλλον και ότι είναι καλύτερα να φτιάχνει δικά του ξύλινα παιχνίδια.

Ένα δώρο για τον Μπιλουλού

Η οδός Ανθούλας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στις πόλεις και από τις επιζήμιες συνήθειες οδήγησης αποτελεί το θέμα του εν λόγω βιβλίου. Η Ανθούλα και ο Τομ άθελά τους μπλέκουν σε μια περιπέτεια στην επικίνδυνη και συνωστισμένη οδό Μπελάδων και έτσι μαθαίνουν για τους κινδύνους που κρύβει η οδική κυκλοφορία για το περιβάλλον και την προσωπική τους ασφάλεια.

Η οδός Ανθούλας

 Ο κόσμος καίγεται!

Το βιβλίο αυτό εξηγεί τα αίτια και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής μέσα από την ιστορία ενός αγοριού που βοηθά τους πυροσβέστες να σβήσουν μια πυρκαγιά στο δάσος και να σώσουν τη φίλη του τη Λίλα την αλεπού.

O Κόσμος καίγεται

Ο σολομός της Κόκκινης Πηγής

Το βιβλίο αυτό μαθαίνει στα παιδιά πώς να προστατεύουν το νερό και να περιορίζουν την κατανάλωσή του. Ο Τομ ανακαλύπτει ότι ο σολομός στο ποτάμι πεθαίνει λόγω των τοξικών αποβλήτων. Βάζει στόχο να τον σώσει μαζί με τους φίλους του και μαθαίνει να εκτιμά την αξία των καθαρών νερών.

Ο σολομός της Κόκκινης Πηγής

Η φάρμα είναι χάρμα

Ο Νικόλας πηγαίνει να μείνει με συγγενείς του σε ένα αγρόκτημα. Εκεί, βλέπει πώς παράγεται το φαγητό που τρώμε. Το αγρόκτημα βγάζει λαχανικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, σιτάρι για να φτιάξουμε ψωμί, και πολλά άλλα. Επίσης, ο Νικόλας παρακολουθεί πώς ο Φλος, ο σκύλος, μαζεύει τα πρόβατα για το κούρεμα. Το μαλλί θα χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ρούχα και χαλιά.

Η φάρμα είναι χάρμα

Από πού προέρχεται το γάλα;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς από το γάλα βγαίνει το βούτυρο, το τυρί, το γιαούρτι ή το παγωτό; Αυτό το φυλλάδιο εξηγεί κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ συγχρόνως παρουσιάζει στοιχεία για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που θα σας εντυπωσιάσουν. Ποια ευρωπαϊκή χώρα καταναλώνει το περισσότερο τυρί; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει?

Από που προέρχεται το γάλα

Στο Αγρόκτημα

Πρόκειται για βιβλίο χρωματίσματος που περιέχει εικόνες από τη ζωή στο αγρόκτημα, όπως, γεωργούς που εργάζονται στα χωράφια, αγελάδες που βόσκουν και προϊόντα όπως το γάλα και τα αυγά.

Στο Αγρόκτημα

Υλικό για παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών

Οι πιο υγιεινές διακοπές!

Ένα βιβλίο κόμικς για τρία παιδιά που γνωρίζουν ένα νέο τρόπο ζωής, όταν περνούν το καλοκαίρι με τα ξαδέλφια τους. Εκεί αλλάζουν τις κακές τους συνήθειες, μαθαίνουν να τρώνε καλά και να γυμνάζονται. Προσέχοντας την υγεία τους, η φυσική τους κατάσταση βελτιώνεται, νιώθουν καλύτερα και συμμετέχουν σε έναν ομαδικό αγώνα δρόμου. Όπως λέει ο προπονητής, «Το σώμα μας είναι σαν μηχανή ? χρειάζεται το σωστό καύσιμο!»

Οι πιο υγιεινές διακοπές