• 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Κανονισμός λειτουργίας του Σχολείου

53ο & 54ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΣΧΟΛ.  ΕΤΟΣ  2017 – 2018

53ου Δ.Σ. τηλ. 2810283970, Ιστοσελίδα: 53dim-irakl.ira.sch.gr

54ο Δ.Σ. τηλ. 2810289563

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε για τον τρόπο καθημερινής λειτουργίας των σχολείων μας σύμφωνα με την εφαρμογή του Π.Δ. 79/2017 .

Οι μαθητές το πρωί εισέρχονται στο σχολείο από την πλαϊνή είσοδο της οδού Σγουρομαλλίνης. Η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 8:00 μέχρι τις 8:15 που είναι η ώρα έναρξης του σχολικού προγράμματος. Οι συνοδοί των μαθητών αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο και δεν εισέρχονται στο χώρο του σχολείου εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (π.χ. ενημέρωση εκπ/κού ή Δ/ντών, συναλλαγές με το  κυλικείο) μετά από συνεννόηση με  εφημερεύοντα εκπ/κό ή με το προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και πάντα μετά το τέλος της προσευχής. Αμέσως μετά κλείνουν οι πόρτες. Σε περίπτωση καθυστέρησης μαθητή κι εφόσον έχει κλείσει η πόρτα, οι μαθητές με τους συνοδούς τους πρέπει να έρχονται από την κεντρική είσοδο της Α. Παπανδρέου και να χτυπούν το κουδούνι για ν’  ανοίξει η πόρτα. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να φροντίζουν να μην αργοπορούν τα παιδιά τους, γιατί έχει παρατηρηθεί από τα ίδια άτομα να επαναλαμβάνεται η καθυστέρηση προσέλευσης. Οι αργοπορημένοι μαθητές πριν μπουν στην τάξη τους, περνούν από το γραφείο του/της  Δ/ντή/ντριας τους και ενημερώνουν για τους λόγους αργοπορίας τους.

Καθ’  όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος οι είσοδοι του σχολείου παραμένουν κλειστές. Σε περίπτωση επίσκεψης κάποιου γονέα κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος για ενημέρωση από εκπαιδευτικό, θα χτυπάει το κουδούνι της κεντρικής εισόδου της οδού Α. Παπανδρέου για να εισέλθει στο χώρο του σχολείου, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται μετά τη λήξη των μαθημάτων κάθε τάξης από την πλαϊνή πόρτα της Σγουρομαλλίνης. Οι γονείς/κηδεμόνες περιμένουν τα παιδιά τους στην έξοδο του Σχολείου. Η πόρτα ανοίγει στις 13:15, ώρα λήξης του πρωινού προγράμματος και αποχωρούν οι  μαθητές με την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση καθυστέρησης  παραλαβής μαθητών από τους συνοδούς τους η πόρτα κλείνει για την ασφάλεια τους, οδηγούνται οι μαθητές στα τμήματα του Ολοήμερου που βρίσκονται στο ισόγειο και παρακαλούνται οι γονείς να τα παραλαμβάνουν χτυπώντας το κουδούνι από την κεντρική είσοδο της Α. Παπανδρέου.

Οι μαθητές του Ολοήμερου προγράμματος σχολάνε επίσης από την πλαϊνή πόρτα της Σγουρομαλλίνης, σύμφωνα με την ώρα αποχώρησης που έχουν δηλώσει στις 15:00 ή στις 16:00 με τη λήξη του προγράμματος.

Όταν οι μαθητές σχολάνε, απαγορεύεται να παραμένουν στο προαύλιο.

Αποχώρηση μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου της τάξης γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση του/της  Δ/ντή/ντριας ή του/της Εκπαιδευτικού της τάξης με τους γονείς/κηδεμόνες, όπως επίσης αν εκτάκτως χρειαστεί να παραλάβει κάποιος άλλος το παιδί απ’ το σχολείο.

 

Σημαντικό Παρακαλούμε τους γονείς να τηρούν τις ώρες αποχώρησης, να μην παρκάρουν κοντά στις εισόδους του σχολείου και στις διαβάσεις των πεζών και ΑμεΑ έξω από το σχολείο, γιατί δυσκολεύουν την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Επίσης έχουν γίνει παράπονα και καταγγελίες προς το σχολείο και την Τροχαία ότι την ώρα αποχώρησης κλείνει η οδός Σγουρομαλλίνης από αυτοκίνητα γονέων που περιμένουν τα παιδιά τους και παρακωλύεται η κυκλοφορία, γι’ αυτό παρακαλείστε να αποφεύγετε τη στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων σας σ’  αυτό το δρόμο.

 

Η Δ/ντρια του 53ου Δ.Σ.

 

Ο Δ/ντής του 54ου Δ.Σ.

 

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 53ου & 54ου Δ.Σ.

Comments are closed