• 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Ο10551119_687864904667822_3869895586432578220_nι Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος  (ΔΑΦ) αποτελούν νευροαναπτυξιακές διαταραχές που παρότι ερευνώνται εξήντα και πλέον χρόνια παραμένουν μια σύνθετη κατάσταση, με ποικιλία κλινικών συμπτωμάτων τα οποία εμφανίζονται στην πρώιμη παιδική ηλικία και συνεχίζουν να επιμένουν σε όλη τη ζωή.

Κλινικά στη συμπτωματολογία περιγράφεται ποιοτική έκπτωση στην κοινωνική διαντίδραση, στη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, επαναλαμβανόμενοι και στερεότυποι τύποι συμπεριφοράς ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων, φαντασίας και ευελιξίας, και διαταραγμένη πρόσληψη και επεξεργασία αισθητηριακών ερεθισμάτων.

Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την «Ακαδημία των Ειδικών», μια μικρού μήκους animation ταινία η οποία δείχνει με ένα απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν. Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία. Ελληνικοί υπότιτλοι: Λίλα Κοσσυβάκη

Δείτε το video: Η Ακαδημία των Ειδικών

Επίσης για να αναπτυχθεί μια καλύτερη γνώση για τον αυτισμό στην κοινωνία, το Ίδρυμα Orange έχει δημιουργήσει «το ταξίδι της Μαρίας», ένα σύντομο φιλμ από τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo, πατέρα ενός κοριτσιού με αυτισμό. Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός. Ελληνικοί υπότιτλοι Μαριλένα Μαδεμτζή.

Δείτε το video: Το ταξίδι της Μαρίας

Comments are closed