• 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Αποχώρηση σε Σεισμό

894843_476427149144933_554861235_oΣας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας και καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών που έχει συνταχθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην περίπτωση σεισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτός των άλλων, βγαίνουν στην αυλή του σχολείου και επιστρέφουν στις αίθουσες μόνον στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και αφού γίνει επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Στην περίπτωση ισχυρού σεισμού που οι Αρχές διακόψουν τη λειτουργία των Σχολείων, οι μαθητές/τριες δεν επιστρέφουν στις αίθουσες, αλλά παραλαμβάνονται από την αυλή του σχολείου από τους γονείς ή κηδεμόνες τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το προαύλιο δεν είναι ασφαλές, οι μαθητές μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν στο δεύτερο χώρο καταφυγής που είναι ο χώρος της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην είσοδο του κηποθέατρου «Ν. Καζαντζάκης» στην Πλατεία Κύπρου και απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως καταλαβαίνετε σε μια τέτοια περίπτωση η τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειες όλων των μαθητών/τριών είναι αδύνατη.

Σας παρακαλούμε λοιπόν μόνο στην περίπτωση ισχυρού σεισμού που διακοπεί η λειτουργία των σχολείων, να έλθετε αμέσως  (εσείς ή ενήλικο μέλος της οικογένειάς σας) για να πάρετε τα παιδιά σας.

Οι μαθητές/τριες δεν πρόκειται να φύγουν μόνοι τους ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει συνήθως.

 

DSCF0499-300x224

Comments are closed