• 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΕΧΩ ? ΜΑΘΑΙΝΩ ? ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

To σχολείο συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών στη θάλασσα.

IMG_8038

Το πρόγραμμα με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ ? ΜΑΘΑΙΝΩ ? ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος παρουσιάστηκε στους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.

Αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς και τρίπτυχο έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης.  

IMG_8040

Στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες δίνεται η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στα θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, που συμβαίνουν κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον και το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Κύριο μέλημα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρξε η ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία, ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

IMG_8037

Comments are closed