• 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Μουσική Εκδήλωση – Φιλαρμονική

IMG_7526         Μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση με πολλές μουσικές νότες πρόσφερε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 στους μαθητές/τριες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

IMG_7532

Αρχικά οι μουσικοί της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη παρουσίασαν τα όργανα από τα οποία αποτελείται η ορχήστρα. Στη συνέχεια για δυο ολόκληρες ώρες εκτέλεσαν ένα άριστα αποδιδόμενο και με ποικίλο περιεχόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

IMG_7533

Το ρεπερτόριό περιλάμβανε έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και της σύγχρονης μουσικής όπως τζαζ, ντίσκο, ροκ, λάτιν, μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων, κ.τ.λ. που ενθουσίασε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

IMG_7539

Επίσης ενημέρωσαν τα παιδιά ότι παράλληλα με τη Δημοτική Φιλαρμονική, λειτουργεί η Σχολή Φιλαρμονικής, όπου οι σπουδαστές της σχολής αποτελούν το φυτώριο της Φιλαρμονικής.

IMG_7565

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συμμετοχή των μαθητών/τριών ήταν ενεργητική και το χειροκρότημα που χάρισαν στους σημαντικούς μουσικούς ήταν θερμό.

IMG_7552

IMG_7575

Comments are closed